Kriszti fogyiklubja

Kedves Látogató! Szeretettel köszöntelek, örülök, hogy benéztél. Barátaimmal alapítottunk egy fogyókúrás klubot. Itt szeretném megosztani a tapasztalataimat az érdeklődőkkel. Bővebb információt a www.fogyiklub.atw.hu oldalon találsz. További szép napot kívánok Neked! Kriszti

Friss topikok

  • Kriszti fogyiklubja: Ez a klub - reményeim szerint - a kezdő löketet adja meg. Egy kiragadott, nyugodt környezetben meg... (2007.04.28. 21:30) 1. nap

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Éva írta

2007.05.08. 17:11 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Szia Kriszti !
 
Túl vagyok az izomlázon , így már képes vagyok rá, hogy megköszönjem, azt a felejthetetlen wellness hetet, amit kaptunk Tőletek. Tudod, hogy sok helyen voltam már, de ilyen szuper szervezést kíváló kosztot és tornatanárokat, régen láttam. Amit pluszban  kaptam, az az életmód változás, amit itt a fogyitáborban kaptam, otthon is tovább folytatom. Létezik, hogy napi 750-800 Kcal -val is jól lehet lakni. A testedzést is csinálom tovább. A házi koszt nagyon ízletes volt, köszönet anyudnak. Frissebb vagyok  , kipihent az arcom, jó a közérzetem. Vízitornára szeretnék visszajárni a klubnapokon.
Puszillak, mégegyszer köszi mindenért
 
Éva

Összegzés

2007.05.05. 14:42 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

1. csapat 2007.04.27-05.04.

Szül. évNévMagas- ságÉrkezéskorTávozáskorEredmény
SúlyBMIZsír%SúlyBMIZsír%kgcm
1946Klári1,55

8. nap

2007.05.05. 12:14 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

A búcsú órái

Reggel méredzkedéssel kezdtünk, súly és körméretek, mint érkezéskor. A csúcs Zsuzsi csípője, ami 10 cm-rel lett kisebb egy hét alatt. Nem akartunk hinni a számoknak, de a fehér nadrágja, amiben jött, igazolta az eredményt.

Reggeli: Tavaszi túrókrém (35 g sovány tehéntúró, 10 g kefir, 3 g újhagyma, 3 g hónapos retek, 4 g fejes saláta, petrezselyem, bazsalikom, tengeri só - a túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a finomra vágott petrezselymet, a vékony karikára vágott újhagymát, a bazsalikomot, sózzuk és jól összedolgozzuk. A hónapos retket durva reszelőn lereszeljük és közvetlenül tálalás előtt keverjük a krémhez. Salátalevélre halmozva, felgöngyölve tálaljuk), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka

Tízórai: zabkorpa, kefir, sárgadinnye

Ebéd: Csontleves Julienne betéttel (200 g marhacsont, 30 g sárgarépa, 30 g fehérrépa, 5 g zellergumó, 5 g karalábé, 5 g kelkáposzta, vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 5 g étkezési paprika, paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem,
tengeri só - a megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészpen hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk.) Mustáros csirkemell (180 g csirkemell, 3 g margarin, 30 g kefir, 5 g mustár, citrom, petrezselyem, rozmaring, majoranna, tengeri só - a csirkemell szeleteket besózzuk, rozmaringgal, majorannával fűszerezzük, majd a felmelegített margarinon elősütjük. Kevés vizet vagy csontlevet öntünk alá, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, és fedő alatt pároljuk. Amikor félig megpuhult, ráöntjük a mustárral elkevert kefirt, és puhára pároljuk. Tálalás előtt kevés citromlével ízesítjük.) Diétás csokipuding meggyel (1 dl tej, 3 g kakaópor, 10 g csokoládé ízű pudingpor, mesterséges édesítőszer, meggy - a pudingport kevés hideg tejben elkeverve negyed óráig állni hagyjuk, hozzákeverjük a kakaóport és a mesterséges édesítőszert. E masszát óvatosan, állandó keverés mellett összemelegítjük a felforralt tejjel. Tálkákban, lehűtve tálaljuk, pár szem friss, fagyasztott vagy konzerv meggyel, mentalevélkével díszítjük.)

Mozgás:

Délelőtt: Jóga Lindával - Igazán nagyon kellemes az utolsó napra. Teljesen ellazítja és kinyújtja a hét folyamán elfáradt izmokat.

Délben: Vizitorna Ildivel - ma is előkerült a kukac :)

Ebéd előtt meghatódtam a lányok kedvességétől, egy-egy csokor virággal köszönték meg édesanyámnak az isteni finom ebédeket és nekem a többit.

Megbeszéltük, hogy igyekeznek ezután egészségesebben étkezni és legalább hetente egyszer nálam vizitornázni. Ezek lesznek a törzstagoknak szóló klubdélutánok.

Ebédhez elfogyott egy üveg száraz pezsgő, muszáj volt koccintani az eredményekre.

Utána könnyes búcsút vettünk egymástól. A heti találkozókon kívül már a júliusi klubnapra is bejelentkeztek.



7. nap

2007.05.05. 11:34 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Reggeli: Tojásrántotta (fejenként 1 tojásból, kevés vajon, teflonserpenyőben), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka

Tízórai: Zabkorpa, kefir, narancs

Ebéd: Olasz paradicsomleves (2 dl natúr paradicsomlét felforralok - készítheted összeturmixolt friss lédús meghámozott paradicsomból is, tengeri sóval, színes borssal, oreganoval ízesítem, tálaláskor 10 g óvári sajtot, petrezselymet szórok rá). Kóstold meg édesítés nélkül (csak ha nagyon nem ízlik, akkor tegyél bele édesítőszert)! Gombapörkölt (150 g laskagomba, 3 g étolaj, 20 g vöröshagyma, 5 g paprika, 5 g paradicsom, 2 g fűszerpaprika, tengeri só - a finomra vágott vöröshagymát a felmelegített étolajon átfuttatjuk. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, s kevés vizet aláöntve, rövid ideig fedő alatt pároljuk. Zsírjára pirítva hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, tovább pirítva sóval, paprikával, paradicsommal ízesítjük, fedő alatt megpároljuk.), 40 g rizs, 100 g kovászos uborka. A társaság tagjai nem nagyon esznek laskagombát, ezért az újdonság erejével hatott, hogy milyen finom pörköltet lehet belőle készíteni.

Uzsonna: Citromos, fahéjas párolt alma (250 g alma, diétás méz, citrom, fahéj - az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével, diétás mézzel, fahéjat szórunk rá és fólia alatt, középmeleg sütőben 30 percig sütjük. A fedőfóliát eltávolítva még 15 percig sütjük, tálaláskor mentalevélkével díszíthetjük.

Vacsora: Sajtos nyári saláta (10 g Óvári sajt, 20 g fokhagymás sajt, 20 g paprika, 20 g paradicsom, 20 g kovászos uborka, 10 g fejes saláta, 5 g zeller, 5 g vöröshagyma, 30 g kefir, citromlé, kapor, fehérbors, szerecsendió, tengeri só - a főtt zellergumót, a paprikát, a paradicsomot, a kovászos uborkát, a vöröshagymát, a sajtokat kockára, a fejes salátát -1 levelet félretéve- metéltre vágjuk. Salátástálban az egészet összekeverjük. A kefirt összekeverjük a citromlével, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, finomra vágott kaporral, sóval, és az előkészített nyersanyagokra öntjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük , salátalevélen tálaljuk.

Mozgás:

Délelőtt: Tai Chi Tiborral - Tibor a masszőrünk e sportot is kiválóan űzi. Bemelegítés után megpróbált ízelítőt adni belőle. Sok hasznos információval szolgált testünk működésével kapcsolatban. A végén egy kis kardos bemutatót is tartott nekünk.

Délben: vizitorna Ildivel - ma polifoam kukacokkal próbáltunk ügyetlenkedni több-kevesebb sikerrel.

Délután: gerinctorna Katával, aki ismét jól megdolgoztatta kis csapatunkat.


6. nap

2007.05.05. 10:18 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Reggeli: Körözött paprikában (40 g sovány tehéntúró, 10 g kefir, 5 g vöröshagyma, köménymag, fűszerpaprika, tengeri só, petrezselyem - az áttört tehéntúróhoz hozzáadjuk a kefirt, a lereszelt vöröshagymát, az őrölt köményt, a fűszerpaprikát, a petrezselymet, a sót, ajd jól összekeverjük. Lehűtve zöldpaprikába töltjük, szeletelve vagy félbevágva tálaljuk.), teljes kiőrlésű kenyér, paradicsom, uborka, retek.

Tízórai: Zabkorpa, kefir, alma

Ebéd: Gombaleves (30 g csiperke gomba, 20 g sárgarépa, 20 g fehérrépa, 2 dl csontlé, 3 g étolaj, 5 g vöröshagyma, 10 g paprika, 5 g paradicsom, petrezselyem, feketebors, fűszerpaprika, tengeri só - az apróra vágott hagymát olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, jól megmosott, vékony szeletekre vágott gombát, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott sárga- és fehérrépát, erős tűzön lepirítjuk, majd natúr csontlével felöntjük. Ha felforrt, beletesszük az étkezési paprikát és a paradicsomot, és tovább főzzük. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.) Sajtos pulykamell (120 g pulykamell, 20 g Óvári sajt, szerecsendió, tengeri só - a kicsontozott pulykamellet rostjaira merőlegesen elszeleteljük, sózzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, és az előmelegített grillsütő rácsán 10-15 percig mindkét oldalán átsütjük. Ezután kivesszük, reszelt sajttal megszórjuk, és annyi időre tesszük vissza, míg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.) Sárgarépa angolosan (250 g sárgarépa, Petrezselyem, tengeri só - a megtisztított, megmosott sárgarépát apró kockára vagy metéltre vágjuk. Enyhén sós, forró vízben (kuktafazékban) vagy gőzben megfőzzük. Leszűrve, tetejét petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Uzsonna: Nyers vegyes zöldség-saláta (40 g sárgarépa, 20 g fehérrépa, 20 g karalábé,
20 g zeller, mesterséges édesítőszer, ételecet, petrezselyem, zellerzöld, lestyán,
tengeri só - a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert durvább lyukú reszelőn felaprítjuk, majd fél dl vízben elkeverjük az ecetet, mesterséges édesítőszerrel és lestyánnal. Hűtőben néhány órán át érleljük. Finomra vágott petrezselyemmel és zellerzölddel megszórva tálaljuk.), 1 dl kefir.

Vacsora: Sonkatekercs [20 g gépsonka, 25 g gombakrém (20 g laskagomba, 10 g kefir, 2 g vöröshagyma, petrezselyem, tengeri só – a hagymát és a gombát teflonedényben, saját levében megpároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, kefirrel kikeverjük)
100 g aszpik, 1/5 tojás, 30 g sárgarépa, 20 g fehérrépa, petrezselyem, salátalevél - a sonkaszeletek rövidebb oldalával párhuzamosan a gombakrémet felkenjük és a szeleteket óvatosan felgöngyöljük. Simafalú hosszú formát aszpikkal kibélelünk, közepét végigrakjuk keménytojás karikákkal, díszítjük petrezselyemmel, mjd ráfektetjük a felgöngyölt gépsonkát, nem túl szorosan egymás mellé. Olvasztott aszpikkal kitöltjük a hézagokat és hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, rászórjuk a főtt sárga- és fehérrépa kockákat, újra olvasztott aszpikot öntünk rá és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Ekkor egy pillanatra melegvízbe mártjuk a formát, kiborítjuk, felszeleteljük. Salátalevélen tálaljuk.], Hamlet

Mozgás:

Délelőtt: Népek tánca Ágival - Letettünk a fűbe egy cserép színes virágot és körülötte jártunk magyar, ír, finn, görög, stb néptáncokat. A táncok között Ági mesélt a jelentőségükről, mit szimbolizálnak a lépések, mikor járták az egyes népcsoportok. A végén meditáltunk egy kicsit.

Délben: vizitorna Ildivel

Délután: Alakformáló torna Szilvivel




5. nap

2007.05.05. 09:34 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!


Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse…

Reggeli előtt általában megmérjük a súlyunkat, kegyes csalás éhgyomorra, de legalább van sikerélmény! Apadnak a kilók, az első napokban még Ildikó is fogyott, pedig neki semmi szüksége rá. A sziluetteken már erősen látszik a mozgás és a diéta eredménye.

A nap poénja: Zsuzsi elnyűtten, fáradtan dől hátra. Ő a hétköznapokon mindig nagyon csinos, ad a külsejére. Fotópár: ilyen volt, amikor megérkezett: frizura, smink, elegáns ruha, cipő; és ilyen lett: tornacucc, csapzott haj, festetlen arc. Szerencsére a jókedvéből semmit sem vesztett :)

A mai menü:
Reggeli: Sonkakrém (30 g gépsonka, 5 g vajkrém, 20 g kefir, mustár, metélőhagyma, feketebors - a sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka, retek.
Tízórai: Zabkorpa, kefir, ananász
Ebéd: Karfiolleves (100 g karfiol, 2 dl csontlé, 10 g sárgarépa, 10 g fehérrépa, 3 g étolaj, 5 g paprika, 5 g paradicsom, petrezselyem, fehérbors, szerecsendió, tengeri só - a megtisztított, kockára vágott sárga- és fehérrépát átfuttatjuk a felmelegített olajon, finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, kevés csontlevet aláöntve pároljuk. Ha félpuha, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a paprikát, a paradicsomot és felengedjük a csontlével. Szerecsendióval, fehérborssal ízesítve puhára főzzük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk)
Tonhal sajttal (150 g tonhal, 10 g Tenkes sajt, bazsalikom, szerecsendió, tengeri só - a felengedett tonhalat felszeleteljük, besózzuk, bazsalikommal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és legalább 1 óra hosszan állni hagyjuk. Azután teflontepsibe rakjuk a halszeleteket, meghintjük reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt megolvad és halvány rózsaszínű árnyalatot kap) mellé, 10 dkg fóliában sült burgonyát ettünk.
Uzsonna: Túrógombóc zabpehellyel egy újabb top 10-es (100 g sovány tehéntúró, 10 g búzadara, 10 g zabpehely, ½ tojás, 2 db mesterséges édesítőszer, 30 g zsírszegény tejföl, tengeri só - az áttört túrót összekeverjük a búzadarával, a zabpehellyel és a tojásokkal. 15-20 percig pihentetjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és forrásban lévő, bő, sós vízben megfőzzük. Tálaláskor édesített langyos tejföllel locsoljuk.)
Vacsora: Farmersaláta (20 g fejes saláta, 20 g paradicsom, 10 g újhagyma, 10 g hónapos retek, 20 g sárgarépa, 20 g kígyóuborka, 30 g kefir, citrom, petrezselyem, tengeri só - a fejes saláta leveleit ujjnyi széles, a sárgarépát gyufaszál vastagságú csíkokra, a paradicsomot karcsú cikkekre, az uborkát, a retket, az újhagymát a zöldjével együtt vékony karikákra szeleteljük és salátás tálba tesszük. Összekeverjük a citrommal, sóval és petrezselyemmel ízesített kefirrel. Hűtőszekrényben érleljük, salátalevélen, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk), Hamlet

Mai mozgásadagunk:
Reggel: kondicionáló torna Szilvivel
Délben: vizitorna Ildivel
Délután: Alakformáló torna Szilvivel

Na és persze az elmaradhatatlan infraszauna, és szoli a beosztás szerint

4.nap

2007.05.05. 08:26 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Az idő gyönyörű, az egyéb programokat leszámítva olyan, mintha nyaralnánk.

 

Amit ettünk:

Reggeli: Szendvicskrém céklával (fejenként 10 g vajkrém, 10 g cékla, 2 g metélőhagyma, köménymag, tengeri só jól kikeverve) a csajok szerint benne van a top 10-ben, csak nagyító kell hozzá :), teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka
Tízórai: Zabkorpa, kefir, kiwi
Ebéd: Olasz zöldségleves (2 dl csontlé, 30 g sárgarépa, 30 g fehérrépa, 5 g zeller, 20 g kelkáposzta, 5 g karalábé, 5 g Óvári sajt, 3 g étolaj, 10 g paprika, 10 g paradicsom, 5 g vöröshagyma, sűrített paradicsom, petrezselyem, kakukkfű, tengeri só - az étolajon átpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a finom metéltre vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk kakukkfűvel, paradicsompürével ízesítjük, óvatosan összekeverjük, kevés csontlével felengedjük, pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, apróra vágott paprikát és paradicsomot teszünk bele és felengedjük a maradék csontlével. Összeforraljuk. Tálaláskor szórjuk rá a petrezselymet és a reszelt sajtot.)
Csirkés rizottó (40 g gyorsrizs, 100g csirkemell, 50 g zöldborsó, só, őrölt bors - a csirkemellet felkockázzuk, teflonserpenyőben megpirítjuk, kis vizet öntve alá megpároljuk. Közben megfőzzük a rizst és a zöldborsót. Hozzákeverjük a csirkéhez, fűszerezzük.)

Ebéd után Zsuzsika a nasit reklamálta: "Csak egy kis Milka szívecske... vagy egy diétás mignon... negyede"

Uzsonna: Téli gyümölcssaláta (50 g alma, 50 g narancs, 50 g grapefruit, 3 g búzacsíra, mesterséges édesítőszer, citrom - a mesterséges édesítőszert összekeverjük a citrom levével és kikapart húsával, kevés reszelt citrom és narancshéjjal, majd a kisebb darabokra vágott alma, narancs és grapefruit keverékre öntjük. 1 órára behűtjük. Tálaláskor búzacsírát szórunk rá.)
Vacsora: Retekkrém (30 g retek, 10 g zsírszegény tejföl, 10 g köményes sajt, 5 g vöröshagyma, petrezselyem, citromlé, őrölt kömény - a durvareszelőn lereszelt sajtot és retket, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselymet összekeverjük a tejföllel, őrölt köménymaggal és citromlével ízesítjük. Azonnal fogyasztjuk, mert a retek levet ereszt)

Mozgás:

Délelőtt kondicionáló torna Szilvivel, hosszú zenés, táncos bemelegítés után némi erősítés, nyújtás.
Délben vizitorna Ildivel
Délután alakformáló torna, nyújtás Szilvivel, rövidebb bemelegítés, sok izomcsoport megdolgoztatása és lenyújtása.


Napközben infraszauna mindenkinek, szolárium azoknak, akiknek nem elég a napfény.

Este még "szakértünk" egy kicsit, de  egyre hamarabb fejezzük be a beszélgetést és vonulunk a saját kuckónkba aludni.


3. nap

2007.04.29. 21:40 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Mai menü:

Reggeli: Pulykamellsonka, vajkrém, teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka

Tízórai: Zabkorpa, kefir, banán (A zabkorpát étkezés előtt 15-20 perccel összekeverem a kefirrel, hogy meg tudja szívni magát. Emésztés elősegítő hatása csak akkor érvényesül, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk. Ez minimum a testsúly 10 kg-jaiként 3 dl. naponta)

Ebéd: Karalábéleves (5 dkg karalábé, 1-1 dkg sárga- és fehérrépa, pici olajon megfuttatva, kevés csontlével párolva, ha megpuhultak, ízesítve sóval, lestyánnal, felöntve csontlével, tálaláskor megszórva petrezselyemmel), Csirkevagdalt (12 dkg darált csirkemellet, 2 dkg zabkorpát, 5 g hagymát 3 g oliva olajon futtatva, sót, borsot, kakukkfüvet, rozmaringot összegyúrtam, hosszúkás pogácsákat formáltam , előmelegített tepsiben fólia alatt 30 percig, majd fólia nélkül tíz percig sütöttem), párolt zöldségekkel (5 dkg karfiol, 5 dkg brokkoli, 5 dkg zöld színű zöldbab, 5 dkg spárga külön edényekben, kevés sós vízben párolva, 3 g olvasztott vajjal meglocsolva)

Uzsonna: Sárga saláta (5-5 dkg alma és narancs felkockázva, 5 dkg sárgarépa durva reszelőn lereszelve, pár csepp citom- és narancslével, narancshéjjal, ízesítve, hűtőben 1 órát érlelve)

Vacsora: Tonhal saláta - Ez volt a nap csúcsa! (5 dkg "Tonhal saját levében" konzerv, 2 dkg paradicsom felkockázva, 1 dkg póréhagyma karikára vágva, összekeverve, hűtőben érlelve. Tálaláskor 1 dkg salátalevelet metéltre vágva hozzákeverni, leönteni 0,2 dl kefir és 1 dkg márványsajt keverékével és salátalevélen tálalni. Norbi update 1 pirítóst ettünk hozzá.

És a mozgás:

Délelőtt Ági jött hozzánk intimtornát tartani és közben nagyon érdekes dolgokat mesélt. Például, hogy az állva végzett súlyzós gyakorlatok során a belső szerveid nyomást gyakorolnak az alsókra, így nagyban hozzájárulnak nőknél az inkontinencia, férfiaknál pedig a prosztatabetegségek kialakulásához.

Délben Ildi a vízitorna (divatos nevén aqua-fitness) újabb elemeivel ismertetett meg minket. Jólesett utána az ebéd :)

Délután Szilvi egy fantasztikus alakformáló órát tartott, a legtöbb izomcsoportot megdolgoztattuk és emberesen le is nyújtottuk.

Éva unokái meglátogattak minket, tüneményes kisgyerekek!

Két lány egyéb elfoglaltság miatt nem vehetett részt a vacsorán, ők kis csomagban magukkal vitték a finomságokat.

A ma esti beszélgetés kicsit rövidebb volt, erősen húz az ágy...

2. nap

2007.04.28. 22:03 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Reggel 1/2 8-ra jöttek a lányok, 8-kor reggeliztünk. (5 dkg óvári sajt, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér vékonyan megkenve vajkrémmel, paprika, paradicsom, uborka, tea.)

9-kor 40 perces kondi torna következett a szabadban. Ez egy lépegetős, dinamikus torna zenére, hogy felébredjünk, felpörögjünk kicsit.

Torna után zabkorpával kevert kefir és eper volt tízóraira.

12.15-kor kezdődött a vizitorna, speciális derék- és lábtyűkkel, habszivacs "súlyzókkal". Ez a mozgás nagyon kellemes a túlsúllyal küszködőknek, hiszen nem terheli az ízületeket és minden izomfajtát kiválóan megmozgat.

Ebédre húsleves (hagyományosan elkészítve) volt húsgombóccal (3 dkg darált sertéshús, 3 g zabkorpa, 1/5 tojás, só, bors, petrezselyem összegyúrva, kifőzve), és rakott sült zöldség (3 dkg burgonya, 5 dkg cukkini, 5 dkg padlizsán, 7 dkg leveszöldség karikára vágva, rétegesen lerakva, ha megpuhultak, leöntve kefirrel, reszelt sajttal, picit vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon).

15.45-kor mélyizom torna és nyújtás várt ránk.

Uzsonnára túróval sült almát készítettem (10 dkg alma magházát kivájtam, megtöltöttem kefirrel, édesítőszerrel, fahéjjal, reszelt almával, citromhéjjal ízesített, jól kikevert 3 dkg túróval és félórára előmelegített sütőbe tettem).

Vacsorára frankfurti salátát ettünk (5 dkg főtt virslit karikára vágtam, 5 dkg almát felkockáztam, reszelt hagymával, petrezselyemmel, fehérborssal, sóval ízesített kefirrel öntöttem le).

A pihenőidőkben 1-1 órás masszázst kaptak a lányok, lehetett infraszaunázni, szolizni, volt napozás, úszkálás, este kilencig beszélgetés a teraszon.

Fáradtak vagyunk, de jól érezzük magunkat.

Persze miről is folyna a szó folyamatosan, mint kajáról és a pasikról :)

Ma este itt alszanak, ez így mindenkinek sokkal kényelmesebb.

 

1. nap

2007.04.28. 06:27 | Kriszti fogyiklubja | 2 komment

Tegnap délután 1/3-ra érkeztek a csajok.

Lemértem a körméreteiket, ráálltak a mérlegre, BMI-t és testzsír%-ot számoltam, vérnyomást és pulzust mértünk nyugalmi és terheléses (20 guggolás után) állapotban.

Az első szárazföldi tornát Kata tartotta, ő gyógytornász. Isteni volt. Végig feküdtünk, de utána minden tagunkat éreztük (még most is :)).

Uzsonnára gyümölcssalátát ettünk (fejenként 5-5 dkg narancsot és almát apró darabokra vágtam, édesítőszerrel és narancshéjjal ízesített 0,5 dl kefírt öntöttem rá és hűtőbe tettem néhány órára. Tálaláskor búzacsírát szórtam a tetejére).

Az uzsonnát a medence partján fogyasztottuk el, utána úszkáltunk, lazítottunk a medencében és zenét hallgattunk. Közben félórás váltásban beültek a lányok az infraszaunába.

Vacsorára hússalátát készítettem (fejenként 5 dkg főtt marhahúst, 5 dkg almát, 2 dkg ecetes uborkát leöntöttem 0,2 dl tárkonnyal, pici sóval, kaporral, mustárral, citromlével, fehérborssal ízesített kefirrel). Teáztunk hozzá. A tegnapi teasláger az aloés-fahájas zöldtea volt.

Vacsora után a lányok hazamentek.

Holnap kezdünk

2007.04.26. 10:21 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Minden összeállt, az időjárás is nekünk dolgozik.

Holnap 15 órára jönnek a csajok, aztán a méredzkedés után belevágunk.

Előkészületek

2007.04.06. 05:00 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Úgy gondoltam, hogy mielőtt élesben, a nagyközönség számára elindítom a programot, szervezek a barátnőimnek egy turnust, ahol kijönnek a gyermekbetegségek, beszólhatnak mindenkinek, javíthatunk a dolgokon. Április 27-én kezdődik ez a turnus, addig van még három hét.

Tegnap térelválasztó függönyöket vettem a velnesszrúm-ba, hogy el lehessen bújni külön a szaunába, a szoliba, vagy a pezsgőfürdőbe.

Lassan össze kell állítani a pontos programot, ami persze nagyjából már kész egy táblázatban, de még egyeztetni kell az edzőkkel és a masszőrrel. Ugyanígy a menüt is meg kell tervezni, ki kell próbálni.

Kellemes Húsvétot kívánok!

Miért?

2007.04.03. 07:22 | Kriszti fogyiklubja | Szólj hozzá!

Régóta érlelődik bennem az ötlet, hogy szükség lenne egy fogyókúrás klubra, ahol egy hét alatt megmutatná valaki, hogyan lehet egészségesen lefogyni, és utána is fogná a kezem, hogy ne adjam fel.

Jártam már ilyen helyeken, a program 1 hétig, 10 napig tartott, jó volt, hasznos és hatásos, de aztán hazamentem, folytattam a hétköznapi életem és néhány nap vagy hét múlva feladtam az egészet. A kilók pedig ÁFÁ-stól kúsztak vissza.

Egy ideje olyan munkát végeztem, ami mellett nemigen jutott időm, erőm, lehetőségem mozogni (napi 10-14 óra munka, utazás). Imádtam ezt a helyet, de sajnos tulajdonos-váltás miatt el kellett jönnöm onnan.

Nosza :), kezdjünk valami újba. Itt ez a jó kis üresen álló ház, kerttel, medencével, szinte kívánja, hogy néhány ember jól érezze magát, mozogjon, étkezzen egészségesen, fogyjon néhány kilót, aztán járjon vissza klubdélutánokra, klubnapokra, ossza meg másokkal a tapasztalatait és a sikerélményét. 

Címkék: egészség fogyókúra